© 2018 Foodyny.

Ha bonbon-ban tökéletes kombináció lehet a csokoládé és a meggy, miért ne párosítanánk a két alapanyagot lekvárban is? Érdemes a meggyszezon utolsó napjait kihasználni egy igazán különleges dzsem elkészítésére.

csokis meggylekvar

Hozzávalók:
- 1 kilogramm meggy
- 30 deka cukor
- 3 evőkanál pektin
- 5 deka cukrozatlan kakaó
- 1 evőkanál frissen facsart citromlé

A meggyet alaposan megmossuk és kimagozzuk. Egy lábasba teszünk minden hozzávalót, botmixerrel pürésítjük, majd alacsony lángon főzni kezdjük. Nagyjából egy órányi főzést követően a lekvárunk besűrűsödik. Ekkor sterilizált üvegekbe szedjük, majd miután pár percre fejjel lefelé fordítottuk, száraz dunsztba tesszük, hogy teljesen kihűljön.

Kapcsolódó cikkünk: Így készül a legegyszerűbb meggyes piskóta

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.