© 2018 Foodyny.

Európai összevetésben a magyar lakosság a középmezőnyben helyezkedik el a kenyérfogyasztás terén, az egy főre jutó átlagos éves fogyasztás 37 kilogramm - adta hírül az MTI a JÓkenyér által végzett kutatásra hivatkozva. Vannak országok, ahol ennél jóval többet (50 kilónál is többet), míg számos más helyen pedig kevesebbet vesznek az egyik legfontosabb alapélelmiszerből.

kenyer1

A JÓkenyér friss, idén májusban készített, a felnőtt magyar lakosság (18+ évesek) körében végzett reprezentatív online kutatása szerint a fehér kenyér népszerűsége továbbra is töretlen hazánkban.

A válaszadók közel fele (48 százalék) ezt a típust keresi és vásárolja nap mint nap. A preferenciasorrendben a második a búzából készült félbarna kenyér, amit a megkérdezettek 39 százaléka tesz rendszeresen a kosarába, míg a dobogó harmadik fokán a teljes kiőrlésű lisztből sütött kenyerek állnak. Utóbbiakat a kutatásba bevont személyek 26 százaléka részesíti előnyben. Mögöttük a magvas és rozs- (24-24 százalék), a kovászos (15 százalék), a rozsos (14 százalék), illetve a parasztkenyerek (12 százalék) sorakoznak.

kenyer2

A válaszokból az is világossá vált, hogy a fogyasztók döntését a kenyérvásárláskor elsősorban a tapasztalataik, a szokásaik befolyásolják, és csak kisebb részben a tudatosság.

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.