© 2020 Foodyny.
 

Az olaszok tradicionális tésztaétele, a spagetti al pomodoro, vagyis az egyszerű paradicsomos spagetti

spagettialpomodoro

Hozzávalók:
- egy csomag spagetti tészta
- 50 deka friss paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 deka sajt
- bazsalikom, só, bors
- olaj, lehetőség szerint olíva olaj

Egy lábasban vizet forralunk és szokásos módon kifőzzük benne a spagettitésztát. Amíg a tészta al dente-re fő, elkészítjük a paradicsomos mártásunkat.

A paradicsomot feldaraboljuk, a fokhagymát összezúzzuk. Serpenyőbe teszünk egy kevés olajat, rádobjuk a fokhagymát, kissé megpirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk frissen vágott bazsalikomlevéllel. Nagyjából 7-10 percig főzzük, majd a leszűrt spagettitésztához keverjük. Tálaláskor reszelt sajtot szórunk rá és bazsalikomlevéllel díszítjük.

Kapcsolódó cikkünk: A nap olcsó receptje: petrezselymes sült retek

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.