© 2023 Foodyny.

A British Nutrition Foundation (BNF) új iránymutatást adott ki arról, hogy milyen az ideális étrend a gyermekek számára különös tekintettel a hús és állati fehérjéktől mentesen táplálkozókra - adta hírül az Independent.

vegan gyerek

A szervezet szakértői azt mondják, hogy amennyiben a gyermek vegán és a vegetáriánus étrenden él, úgy annak összeállításához szakértő segítséget kell kérniük a szülőknek, ugyanis gyakran nehézséget okoz az olyan fontos tápanyagok pótlása, mint az A- és B12-vitamin, a riboflavin, a vas, a cink, a kalcium vagy éppen a jód.Azt javasolják, hogy az állati fehérjéktől mentesen táplálkozó gyermekek más forrásból pótolják fehérjeszükségletüket. Napi három adagot ajánlanak, ezt pedig babfélékből, de akár mogyoróvajból is lehet fedezni.

Sara Stanner, a BNF tudományos igazgatója azt mondja, hogy a vegetáriánus vagy vegán étrendet folytató családoknak nagyon tudatosnak kell lenniük táplálkozásuk során, és különösen nagy körültekintéssel kell biztosítaniuk a gyermekek számára az egészséges élethez szükséges tápanyagok széles körét.

Kapcsolódó cikkünk: Egyperces vegán datolyaszilva-puding

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.