Javában tart a sárgabarack szezonja, így érdemes minden alkalmat megragadni arra, hogy fantasztikus ételeket készítsünk vele. Ráadásul ez a recept garantáltan a kezdő szakácsok kedvence lesz, ugyanis gyakorlatilag elronthatatlan.
Hozzávalók:
- 1 csomag réteslap
- 10 deka olvasztott margarin
- 50 deka túró
- 10 deka cukor
- egy citrom reszelt héja
- 2 db közepes tojás
- 25 deka magozott sárgabarack
- két evőkanál búzadara
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, közben vegyük ki a hűtőből a réteslapot és hagyjuk szobahőmérsékleten kissé átmelegedni. Közben elkészítjük a tölteléket is. Egy tálba tesszük és villával összetörjük a túrót, majd hozzáadjuk a cukor, a reszelt citromhéjat, a tojásokat és a búzadarát is. A sárgabarackokat megmossuk, kimagozzuk és felkockázzuk.
A réteslapokat olvasztott margarinnal megkenjük, majd ráhalmozzuk az alsó szakaszára a túrót, rászórjuk a sárgabarackot és feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és a tetejét szintén olvasztott margarinnal megkenjük. Ebből a mennyiségből két csodálatos rúd rétesünk lesz. Amikor mindkét tekercs elkészült, sütőbe helyezzük és nagyjából 25 perc alatt készre sütjük.
Kapcsolódó cikkünk: A nap receptje: Gyömbéres barack-csatni