© 2018 Foodyny.

Az asztalt paradicsom esszenciálisan tartalmazza a nyár ízeit, így igazán különleges érzés télen levenni a kamra polcáról, hogy aztán tradicionális olasz fogásokhoz felhasználjuk. Ráadásul elkészítése sem egy nagy ördöngösség, csupán sütőre, türelemre és olíva olajra van szükség hozzá.

szaritottparadicsom

Első lépésként vágjuk ketté a paradicsomot, szedjük ki a csumáját, majd jó minőségű tengeri sóval ízesítsük. Sorakoztassuk a paradicsomdarabokat egy tepsibe, hintsük meg ismét sóval, majd helyezzük a sütőbe. Járjunk el úgy, mintha habcsókot készítenénk! Hagyjuk, hogy a paradicsomok 80-90 fokon fél nap alatt tökéletesre aszalódjanak.

A kész aszalványt hagyjuk teljesen kihűlni, majd tegyük egy előzetesen sterilizált befőttes üvegbe. Ízesíthetjük friss bazsalikomlevéllel és tehetünk bele egy megroppantott fokhagymát is. Öntsük fel olívaolajjal, hogy teljesen ellepje a paradicsomot. A kamrában egy évig is elállhat.

Kapcsolódó cikkünk: Spagettiszósszal töltse meg a kamrát!

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.