© 2018 Foodyny.

Az augusztus a füge szezonja. Az édes gyümölcs azonban nem csak desszertekbe, de főételekhez is tökéletes választás lehet. Erre mutatunk most egy remek példát, hiszen baconbe göngyölt csirkemellel, kecskesajttal és salátával kínáljuk.

fugesalata baconoscsirkemellel

Hozzávalók:
- egy zacskó salátamix
- 4 érett füge
- egy csomag kecskesajt
- egy csirkemell
- 10-12 bacon
- só, bors

Elsőként készítsük el a göngyölt csirkemellet! Vágjuk vékony szeletekre a húst, sózzuk, borsozzuk, majd tekerjük bele a baconbe. Olajozzunk ki egy tepsit, sorakoztassuk bele a húsokat, majd süssük 180 fokon nagyjából 20 percig alufólia alatt, hogy aztán eltávolítva a fóliát tovább 10-12 perc alatt rápiríthassuk a bacont.

Közben vágjuk ketté a fügéket, daraboljuk fel a kecskesajtot. Tálaláskor egy tányér aljára tegyünk a salátakeverékből, helyezzük rá a húsokat, majd következhet a kecskesajt és végül a füge. Egy kevés balzsamecettel locsoljuk meg. Ehető virágokkal tovább díszíthetjük.

Kapcsolódó cikkünk: Fügefalatkák

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.