© 2020 Foodyny.
 

Hatalmasat téved az, aki azt gondolja, hogy csupán nyáron tudjuk csordultig tölteni vitaminnal szervezetünket. Az ősz éppúgy bővelkedik ugyanis vitamindús és értékes tápanyagokban gazdag zöldségekben és gyümölcsökben, amikkel egészséges fogásokat készíthetünk.

alma

Minden kétséget kizáróan az egyik ilyen szuperélelmiszer az alma, amely igazi alapélelmiszernek számít ősszel. Kiváló antioxidáns és rost-forrás. Érdemes gyakran fogyasztani a kelbimbóból is, hiszen K-vitaminban, folsavban és vasban is gazdag. A karfiolról pedig talán kevesen tudják, hogy bővelkedik C-vitaminban, a kutatások szerint még a koleszterinszintet is csökkenti.

A belső gyulladások elleni harcot felvehetjük az áfonya rendszeres fogyasztásával is, a vérnyomásunkat pedig a grapefruit étrendünkbe való iktatásával tudjuk optimális szinten tartani. A paszternákkal helyettesíthetjük a burgonyát, ráadásul nagymértékű mangán-tartalma miatt, még a hangulatunkat is javítja komor időben. Vérszegények számára pedig kifejezetten ajánlott a gránátalma rendszeres fogyasztása, amely nem csak vérképző hatással bír, de az immunrendszert is erősíti.

Kapcsolódó cikkünk: Ezt eszik a világ legidősebb emberei

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.