© 2018 Foodyny.

Gasztronómiai szenzációt szervíroz ősszel a Mystery Hotel Budapest étterme, a The Great Hall: október 11 és december 1. között minden nap megkóstolhatók azok a különleges fogások, melyeket Feller Adrienne illóolajmester és Kiss Tamás séf közösen álmodott meg. Az érzéki, fine dining menüsor illatok és ízek sziporkázó, játékos fúziójával varázsolja el a vendégeket.

Az Illatvacsora Premierjén, október 11-én - mindössze 50 résztvevő számára - maguk az alkotók mutatják be az ételkompozíciókat, Mautner Zsófi szakértő közreműködésével. A fantáziadús ételekhez folyékony fűszerként használt gazdag illóolajkeverékek, növényi párlatok, a fogásokhoz gondosan válogatott borok páratlan spirituális utazásra repítik a vendégeket. A Premieren irodalmi és zenei élmények finom válogatása teszi majd teljessé a művészeti élményt.

- Az illatok különleges hatással vannak érzelmeinkre és ösztöneinkre, ezért meghatározók az életünkben és a gasztronómiában. Világ életemben izgatott és inspirált, hogy ételekhez alkossak illatokat. Aki részt vesz ezen az esten, készüljön rá, hogy minden érzékszervén keresztül meg lesz szólítva. A legszebb illatszimfóniát szeretném eljátszani, amit csak orral lehet hallgatni. Érzéki, bizsergető, szívet megnyitó élményre hívlak. Figyelj, mert az orrodon keresztül nyitok ajtót a szívedhez – mondja Feller Adrienne, aki minden egyes fogáshoz egyedi illatfűszert alkotott Kiss Tamás részére.

- Adrienne igazi művésznő, óriási érzelmeket tud belevinni mindenbe. Igazán izgalmas az általa készített különleges, ’ehető illatokat’ felhasználni, így az ételek tökéletes szimbiózisban vannak az illatokkal. A szenvedéllyel elkészített étel élmény és afrodiziákum, a főzés pedig maga az élet - ez a pillanat életünk egyik csúcspontjának ígérkezik. Érzelemgazdag estére számíthatunk, és öröm ehhez hozzájárulni – mondja Kiss Tamás.

Feller Adrienne
Szépségterapeuta, a Panarom Aromaterapeuta Intézet vezetője és az Adrienne Feller kozmetikai márka alapítója. A The International Federation of Aromaterapists tagja és vezető oktatója, fitoterapeuta, kineziológus, természetgyógyász.

Kiss Tamás
A Mystery Hotel Budapest Executive Chef-je, gyermekkora óta a főzés a szenvedélye. Közel egy évtizedet dolgozott nemzetközi vizeken, utazásai során lett a tradícionális fűszerek avatott szakértője. Saját stílusát, a századfordulós magyar polgári konyha és a modern irányzatok keverékét budapesti luxusszállodákban eltöltött évek során alakította ki.

Menüsor
Entrée
Gin Mare alapú frissítő Fleur de Sel illatkoktél citrussal és rozmaringgal

Előétel
Párolt nyúlgerinc kandírozott vajretekkel, zsázsával és érzéki jázminnal
Bor: Domaine de la Taille aux Loups – Remus Chenin Blanc - 2017

Leves
Zellerkrémleves karotta gnocchival, narancs és dióolaj ünnepi fúziójával
Bor: Marrenon – Grand Marrenon - Luberon Blanc Magnum - 2013

Főétel
Kacsamell csicsókapürével, áfonya chutneyval és Tokaji Aszúval fúzionált sárgabarackmag-, ceyloni fahéj-, narancs-, szegfűszeg-olaj
Bor: Pfneiszl Pincészet – Soproni Kékfrankos „Ugrál a Kenguru” - 2015
vagy
Sárfányos, nyitott ravioli szárzeller sült gesztenyével, pecorino sajttal és grapefruittal kevert rózsavízzel
Bor: Domaine Vacheron – Sancerre Rouge - 2016

Desszert
Gyömbéres, kávés Panna Cotta andalító kardamommal és vaníliával
Bor: Füleky Pincészet – Tokaji Furmint Kései Pallas - 2012

Allergén információ: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Premier Műsor
Műsorvezető: Mautner Zsófi
Közreműködik Tankó Erika - színésznő, Papp Tímea - hárfaművész
Dramaturg: Csuja László
A műsorváltozás jogát a szervező fenntartja.

Premier jegyek, kizárólag elővételben vásárolhatóak.

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.