© 2020 Foodyny.
 

Hozzávalók:

  • 400 g liszt
  • 1 teáskanál só
  • 3 evőkanál olívaolaj (az aszalt paradicsomról)
  • 4-5 db aszalt paradicsom
  • egy-két csipet szárított csili
  • egy teáskanál aprított friss rozmaring
  • egy negyed citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál reszelt parmezán
  • 5 dkg szárított sonka 
  • kb. 2 dl víz
  • 1,2 dkg friss élesztő


Az olajat, a paradicsomot, a parmezánt, a rozmaringot, a citromhéjat, a csilit és a kisebb darabokra vágott sonkát botmixerrel vagy késes aprítóval pürésítjük. 

Dagasztógépbe mérjük a lisztet, a sót, az élesztőt és a vizet. Hozzáadjuk a pürésített fűszereket és kissé keményebb tésztát dagasztunk. Letakarjuk, majd 30-40 percig hagyjuk pihenni. Ezalatt előkészítjük a sütőlemezeket. Méretre vágjuk a sütőpapírt és tetszés szerint egyenletesen megszórjuk nagy szemű sóval, szezámmaggal, mákkal, stb. és félretesszük.

A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, óvatosan téglalap formára igazítjuk, majd egy éles késsel vékony szeletet vágunk belőle. Megsodorjuk és az előkészített tepsire tesszük,  egy-két cm távolságra egymástól. A tepsin gurítjuk a helyére, így körben felveszi a leszórt fűszereket vagy magokat.

200 fokos sütőben kb. 8-10 perc alatt ropogósra sütjük.

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.