Egy igazi különlegesség, hiszen Tajvant sem a klasszikus whiskey játékosok között könyveljük el.

Mély, összetett illatvilág édes fűszerekkel, cassissal, étcsokival, kakaóbabbal, földességgel. Nagy elánnal rohamozza az érzékszerveket.

Repüljünk együtt a Cognac-ok varázslatos világába...

A 2006-ban alapított erdőbényei pince 9 hektáron gazdálkodik, évente 10000 palackot készít a Lapis, Sarkad és Meszes dűlőkről. Évek óta építi Meszes Furmint márkáját a pince. A 2015-ös évjárat került a poharamba.

Az ír whiskey csak Írországban vagy Észak-Írországban készülhet és minimum három éves hordós érlelés után kerülhet a piacra. Jellemzően ennél hosszabban érlelődnek a legértékesebb párlatok.

Az egyik legtrendibb szőlőfajta világszerte. Hazánkba az 1990-es években került. Jelenleg az összterülete kb. 200 hektár a Kárpát-medencében. Következzék néhány szép példa a hazai kínálatból.

Évek óta nem kóstoltam armagnacot, de most sikerült két szép itallal kárpótolnom magam. Ez az ital számít a legöregebb francia párlatnak, hiszen már 1310-ben készítettek Gascony területén fehérborból lepárolt italokat.

Argentína borszíve Mendoza, ahol az Alta Vista borászatot is létrehozták 1899-ben. 2000 óta a Champagne-i D'Aulan család a tulajdonos. Ők vásárolták meg a Chateau Dereszla Tokaj pincét is.

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.