Hozzávalók:
Az olajat, a paradicsomot, a parmezánt, a rozmaringot, a citromhéjat, a csilit és a kisebb darabokra vágott sonkát botmixerrel vagy késes aprítóval pürésítjük.
Dagasztógépbe mérjük a lisztet, a sót, az élesztőt és a vizet. Hozzáadjuk a pürésített fűszereket és kissé keményebb tésztát dagasztunk. Letakarjuk, majd 30-40 percig hagyjuk pihenni. Ezalatt előkészítjük a sütőlemezeket. Méretre vágjuk a sütőpapírt és tetszés szerint egyenletesen megszórjuk nagy szemű sóval, szezámmaggal, mákkal, stb. és félretesszük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, óvatosan téglalap formára igazítjuk, majd egy éles késsel vékony szeletet vágunk belőle. Megsodorjuk és az előkészített tepsire tesszük, egy-két cm távolságra egymástól. A tepsin gurítjuk a helyére, így körben felveszi a leszórt fűszereket vagy magokat.
200 fokos sütőben kb. 8-10 perc alatt ropogósra sütjük.