2017 gasztrotrendjei között a kiegyensúlyozott-egészséges táplálkozás igencsak előkelő helyen van. Egyre inkább fontosnak tartjuk a testünket és figyelünk arra, hogy mit eszünk, még akkor is, ha ez kicsit költségesebb, mint az eddig megszokott életvitelünk.

Mint ahogy a legtöbb szakács, úgy én is szeretem a jó borokat, viszont én nem csak iszom, hanem gyűjtöm is a különlegesebb, ritkább darabokat. Tegnap este is ilyenek után kutattam, amikor is megakadt a szemem két olyan boron, amit nem bírtam szó nélkül hagyni, ezért gondoltam írok róla nektek.

Kinek, mi jut eszébe a lángosról? Nekem személy szerint, egy világhírű magyar junk food, melyet gyermekkoromban vígan, nyakig tejfelesen majszoltam a Balaton parton illetve vasárnaponként a piacon, és aminek mára sajnos igen csak megkopott a fénye.

A lazac magas omega 3 zsírsav tartalma kimondottan jótékony az emberi szervezet számára.  Az avokádó pedig jó hatással van a szív és érrendszeri problémákra mindemellett pedig magas vitamintartalma miatt kitűnő antioxidáns. 

Mi, akik a vendéglátásban dolgozunk nap, mint nap találkozunk étel allergiás vendégekkel. Vannak, akik csak egy adott dologra érzékenyek, de találkoztam már olyannal is, aki komplett kis listát készített az érzékenységeiről, nem kis fejtörést okozva ezzel nekünk, szakácsoknak. 

A különböző zöldségek főzési és párolási ideje fajtánként más és más, ezért ebben a cikkben most összegyűjtöttem nektek, hogy mennyi ideig ajánlott főzni / párolni a leggyakrabban használt zöldségféléket.

A kések. Minden Szakács legféltettebb kincsei, melyeket senki sem szeret kiadni a saját kezei közül és amelyekhez legtöbbünknél külön-külön történet kapcsolódik.

Egyre inkább közeledünk az év vége felé, ez pedig azt jelenti, hogy hamarosan megkezdődnek a találgatások, hogy mik lesznek a 2018-as év meghatározó gasztro trendjei. Mielőtt azonban belekezdenénk a találgatásokba, gondoltam összegzem nektek, hogy 2017-ben milyen trendek is határozták meg a gasztronómiai szokásainkat!

Azt már bizonyára sokan tudjátok, hogy túl vagyok életem első profi versenyén. Kisebbek persze már eddig is voltak, de most nem vidéki bográcsozásról, vagy tévés bohóckodásról van szó, hanem a Chaine des Rottiseurs baráti asztaltársaság idei ifjúsági versenyéről.

A mai napra is egy fantasztikus Fornetti BakeFitt csavart bagettből készült szendvicset hoztam nektek, melyet ezáltal az egyre csak hatalmasodó ázsiai konyha iránti imádatom ihletett.

Hosszú idő és rengeteg munka, mire valaki tanulóból először szakáccsá, majd az idő múlásával, rengeteg siker és még több kudarc után séffé, főszakáccsá, konyhafőnökké vállik...

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.