Ahogy azt már a Facebook illetve az Instagram oldalaimon írtam, kaptam tesztelésre néhány darabot a Fornetti legújabb BakeFitt termékeiből, így ezen a héten ezek felhasználásával hozok nektek két olyan szendvics receptet, melyeket akár ebédre is fogyaszthattok, mert annyira laktatóak és ízletesek, hogy simán megállják a helyüket akár főétkezés gyanánt is.
A BakeFitt termékekről egyébként azt kell tudni, hogy ez a Fornetti egyik új termékcsaládja, mellyel a cég az egészséges életmód kedvelőit célozza meg. Ezek a termékek egytől egyik szénhidrát csökkentettek, ugyanakkor fehérjében és élelmi rostokban pedig jóval gazdagabbak az átlagos pékáruknál. A mai szendvics megalkotásánál , amely egy füstölt lazacos avokádókrémes szendvics, citrus filével, marinált lila hagymával és friss fűszersalátával, is igyekeztem arra törekedni, hogy az alapanyagok amiket felhasználok, egészségesek legyenek, és hasznos tápanyagokat biztosítsanak az emberi szervezet számára. A lazac magas omega 3 zsírsav tartalma kimondottan jótékony az emberi szervezet számára. Az avokádó pedig jó hatással van a szív és érrendszeri problémákra mindemellett pedig magas vitamintartalma miatt kitűnő antioxidáns.
Lazacos avokádókrémes szendvics
Hozzávalók 1 főre:
Előkészítés:
Először kezdjük az avokádó krémmel. Az avokádót vágjuk félbe, szedjük ki a magját, a húsát pedig tegyük egy tálba. Ízesítsük sóval, borssal, 1/2 lime és 1/2 citrom levével és héjával, majd törjük össze egy villával. 1/2 lila hagymát vágjunk finomra, a paradicsomot pedig forrázzuk le, szedjük le a héját vágjuk ki a magházát, a húsát pedig kockázzuk fel és a lila hagymával együtt adjuk az avokádókrémünkhöz. Ízlés szerint finomra vágott korianderrel is ízesíthetjük, fogyasztásig hűtőben tároljuk.
A megmaradt lila hagymát vágjuk fel vékony szeletekre, sózzuk be és hagyjuk állni 10 percet. A 10 perc elteltével jól nyomkodjuk ki, és locsoljuk meg ízlés szerint balzsamecettel.
A megmaradt citromot óvatosan filézzük ki, hogy a cikkek szépen egyben maradjanak.
A zöld fűszereket mossuk meg, tépkedjük kisebb darabokra és locsoljuk meg egy kevés olíva olajjal.
Összeállítás:
A bagettet vágjuk ketté és felforrósított serpenyőben egy kevés olíva olajon pirítsuk meg a vágott feleket. Vegyük ki a hűtőből az avokádókrémet és vastagon kenjük meg vele a bagett egyik felét, erre jöhetnek a lazacfilék. A marinált hagymát csepegtessük le és kis kupackákban tegyük a lazac tetejére. A citrusfiléket óvatosan keverjük össze a tépkedett fűszerekkel és vastagon borítsuk be vele a szendvicsünket. A bagett másik felét féloldalasan helyezzük rá a szendvicsünkre. Akár azonnal fogyaszthatod is, de ha úgy tartja kedved akkor a munkába is nyugodtan magaddal viheted. Jó étvágyat hozzá!
Forrás: http://akreativsef.blog.hu