Tulajdonképp adhattam volna a "mindent bele" nevet is ennek az ételnek, de hát abból olyan sok van. Szinte minden adott volt hozzá a frigóban, persze külön-külön terveztem belőlük valamit főzni. Időhiányában viszont összegereblyéztem az összes alapanyagot.

A szobahőmérsékletű tojásfehérjékből a sóval kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot. Addig verjük a habot a cukorral, míg szép fényes nem lesz. Ehhez jön a mandula, amivel elkeverjük, és a zsírpapírra halmozzuk úgy, hogy hasonló nagyságúak legyenek.

Ecetes vízben főzzük 1 percig a tojásokat, majd tegyük rögtön hideg vízbe. Amíg a tojások hűlnek, elkészítjük a húsos keveréket. A kolbászhúst kinyomjuk a bőréből, hozzáadjuk a tojást, az aprított petrezselyem felét és jól összedolgozzuk. Ha szükséges még sózzuk, borsozzuk.

Aki szereti a kakaós süteményeket, annak ezt a receptet érdemes kipróbálnia.

Legyen akár szülinap, névnap, családi vagy baráti összejövetel, ez a kívül ropogós, belül krémes falatka tuti viszi a prímet.

A börek (vagy burek) a koszovói albánoktól származó, bármivel megtölthető, változatos formában elkészíthető, rétesszerű étel. Ebben a receptben a zöldséges-fetás változat elkészítése ismerhető meg.

Van olyan, aki nem szereti? Nem hiszem! A gyerekek biztosan, de nagyon kevés lehet az a nagyra nőtt gyerek, aki nem.

Néhány éve kaptam a lányomtól egy kürtőskalács készítő formát. Örültem neki, de évekig csak rakosgattam...kár volt. Sosem gondoltam volna, hogy ilyen egyszerű használni villanysütőben.

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.