mand1.jpg

Hozzávalók:

  • 17 dkg cukor
  • 3 tojásfehérje
  • csipet só
  • 5 dkg darált mandula

 

a töltelékhez:

  • 30 dkg mirelit szeder
  • 2 evőkanál cukor
  • 3 dl zsíros tejszín 

A sütőt előmelegítjük 110 fokra, légkeveréses fokozaton.

A nagyobb gáztepsire sütőpapírt teszünk, amire 2 db kb: 20 cm átmérőjű kört rajzolunk.

Erre halmozzuk később a habot.

A szobahőmérsékletű tojásfehérjékből a sóval kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot. Addig verjük a habot a cukorral, míg szép fényes nem lesz. Ehhez jön a mandula, amivel elkeverjük, és a zsírpapírra halmozzuk úgy, hogy hasonló nagyságúak legyenek.

A szederből kiveszünk néhány szemet a díszítéshez. A többit a cukorral összeforraljuk, és szűrőn átpasszírozzuk, lehűtjük.

A tejszínből kemény habot verünk. A habot rákanalazzuk az egyik tortalapra, rácsorgatjuk a gyümölcsvelőt, rászórjuk a szedreket, majd rátesszük a másik lapot.

Meghinthetjük mandulával, és porcukorral.

mand2.jpg 

mand3.jpg

mand4.jpg

 

Forrás: http://aranymorzsa.blogspot.hu

hirdetés
hirdetés

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.