© 2018 Foodyny.

pasztorpite1

Tulajdonképp adhattam volna a "mindent bele" nevet is ennek az ételnek, de hát abból olyan sok van. Szinte minden adott volt hozzá a frigóban, persze külön-külön terveztem belőlük valamit főzni. Időhiányában viszont összegereblyéztem az összes alapanyagot.

Hozzávalók 6 főre:

  • 1 db csontozott,bőrős csülök
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db cukkini
  • 1 db patisszon
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1/2 evőkanál zsír
  • nagy csokor kapor
  • bors
  • 5 dkg liszt
  • 3 dl sűrű tejszín
  • 6-7 db burgonya
  • 1 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg reszelt cheddar sajt

pasztorpite2 

Így készül:

A hagymát felaprítjuk, a zsíron kissé megpirítjuk majd fedő alatt kevés vízzel puhára pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott csülköt és kevergetjük néhány percig.
Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felaprított kapor felét és felöntjük vízzel.
A krumplit sós vízben megfőzzük, leszűrjük ,majd összetörjük. Hozzáadjuk a vajat, tejet és reszelt sajtot.
Körülbelül egy óra múlva hozzáadjuk a húshoz a felkockázott cukkinit,répát és patisszont, a maradék kaprot, rászórjuk a lisztet és besűrítjük a tejszínnel.
Hőálló edénybe átrakjuk, rásimítjuk a pürét, és 180 fokos sütőben 30 percig sütjük.

pasztorpite3

pasztorpite4

pasztorpite5

pasztorpite6

 

Forrás: http://aranymorzsa.blogspot.hu

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.