A répa minden évszakban csodálatos zöldség, de így ősszel-télen különösen lehet örülni a narancssárga pompának, amit a fogásokhoz hoz. A receptben a répát puhára főzzük, majd a saját levét redukáljuk a saláta dresszinghez. A mentától pedig egészen friss íze lesz, csípős fogásokhoz remekül passzol. Saveur recept alapján.

Hozzávalók:

  • 70 dkg répa, egyenlő, kb. fél centis vastag karikákra szelve
  • 1 kávéskanál só
  • 2 gerezd fokhagyma felaprítva
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 kávéskanál cukor
  • 1 kávéskanál római kömény
  • 1 csokor menta felaprítva

A répát megpucoljuk, karikára vágjuk és feltesszük egy lábosnyi sós vízben főni kb. 12 percre. Amint a répák puhulni kezdenek kivesszük őket a vízből egy tálba, és a főzővízet tovább forraljuk. A felaprított fokhagymát a vízhez adjuk és addig forraljuk, amíg 1 dl-re csökken a víz mennyisége (kb. 20 perc). Levesszük a lángról, hozzáadjuk az olívaolajat, citromlevet, a cukrot és a római köményt. Az öntetet a répára öntjük és megszórjuk a mentával. Langyosan vagy hidegen tálaljuk.

babrarep1.jpg

 

Forrás: http://babramegy.blog.hu

hirdetés
hirdetés

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.