Akik elmentek péknek című könyv egy igazán egyedi esszenciája a mai hazai kézműves pékvilágnak.  Interjúk, élettörténetek, sorsfordulatok, melyeket összeköt a kovász, sok-sok liszt és megannyi szeretet.

Szeretek úgy receptekkel kísérletezni. Legyen szó házi nyúlról vagy akár egy szép vadpéldányról, mennyei ételek készíthetőek ezekből a húsokból. Talán sokaknál azért nem kerül az asztalra ebből az ételből, mert nem tudják, hogy hogyan kezdjenek hozzá.

Már a nyitás előtt figyelemmel kísértem a Ghraoui csokoládébolt születését. Most végre eljutottunk Fecóval ebbe a pazar üzletbe, kóstolgattunk, nézelődtünk, fotóztunk és egy doboznyi finomságot el is hoztunk magunknak ebből a csodából!

Ígértünk néhány receptet igazi tésztarajongóknak a karácsonyi asztalra. Ma egy főétel ötletet hozunk Nektek! Roppant egyszerűen elkészül és mennyi lesz a végeredmény! 

Az ünnepi desszertek sorába pontosan belefér ez a desszert. Készíthetitek a jó öreg kókuszgolyó alapanyagából is, de egy picit karácsonyira is vehetitek a figurát.

Skandináv eredetű étel. Svédországban az "őshazája", de a skandináv országokban szinte mindenhol megtalálható. Sóval, cukorral és kaporral pácolt lazac. Általában előételként szolgálják fel vékonyra szelve az ízletes halhúst, de hidegtálakon is megtalálható.

Amikor nem szaladtok sehová és nem kell foglalkoznotok semmivel, csak lógatjátok a lábatokat, néha benéztek a sütőbe és végül fölfaljátok azt, amit elkészítettetek.

Nézzük a mai finomságunkat! Egy-egy diétában oda kell figyelni arra, hogy miből és mennyit viszünk be, de azért meglegyen a jól ismert telítettség érzés és a minőségi táplálék. Ez a recept pontosan megfelelő lesz ezeknek az elveknek.