boldkukbirs1.jpg

Az idén hihetetlen mennyiségű birsalma termett a kertünkben. Még úgy is jócskán maradt, hogy három felé elosztottuk a családban. A két otthon között szépen megutaztattuk a gyümölcsöket és most folyamatosan felhasználom nehogy megromoljanak. A recept régi hajdúsági berkekből származik és most ezt alakítottam saját ízlésre némi praktikával felturbózva.

boldkukbirs2.jpg

boldkukbirs3.jpg

Hozzávalók 4 személyre:
Elkészítési idő: libaleves főzése kb. 3 óra majd a birsalmás változat elkészítése kb. 30 perc

  • 2,5 liter leszűrt libaleves
  • 50 dkg aprólék (zúza, szív, szárny, nyak összevágva)
  • 50 dkg birsalma
  • 175 g tejföl (1 kis pohár)
  • 1 db citrom

Ha nincs a fagyasztóban libaleves, akkor a következő instrukciók szerint főzzetek egy nagy fazékkal.
Majd vegyünk ki egy másik edénybe 2,5 liter levest és kockázzunk bele 50 dkg megmosott, kimagozott birsalmát.
Így főzzük tovább a levest közepes fokozaton kb. 15 percig vagy amíg meg nem puhul a birsalma.

Majd a birsalma felét kivesszük. A levesben maradt gyümölcsöket a tejföllel simára turmixoljuk. Végül hozzáadjuk az aprólékot, a kivett főtt birsalmát és egy egész citromot hozzáfacsarunk. Az eredeti recept lisztes habarást írt, de én most száműztem egy kicsit a lisztet, ezért találtam ki az alternatív sűrítési megoldást.

Igazi különleges és ízletes levest kaptunk végeredményként. Nálunk szélsebesen elfogyott ez a birsalmás libaleves.

További ötletekért és finomságokért tartsatok velem a következő oldalakon: https://www.facebook.com/boldogkukta1/ vagy https://www.instagram.com/boldogkukta1/ 

 

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.