© 2018 Foodyny.

boldognar1.jpg

Induljon a süteményes doboz töltögető hét. Ha minden nap csak egy bő fél órát szántok a sütögetésre, akkor vasárnapra egy sok-sok finomsággal teli dobozzal lesztek gazdagabbak! Legyetek kreatívak, helyettesítsetek be más alapanyagot a receptbe ízlés szerint és alkossatok ti is valami újat.
De most jöjjön az első keksz a dobozba.

Elkészítési idő: 30 perc + 30 perc pihentetés

Hozzávalók 16 db csillaghoz:

  • 20 dkg liszt
  • 12 dkg vaj vagy margarin
  • 5 dkg aszalt vörös áfonya
  • 1 db nagy narancs héja
  • 6 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 csipet só

A vajat elmorzsoljuk a liszttel, a porcukorral, csipet sóval és a vaníliás cukorral.

Majd hozzáadjuk az apróra vágott aszalt vörös áfonyát és a reszelt narancs héjat.

Alaposan összegyúrjuk. Sima tésztát kell kapnunk. Ha túl puhának találnátok véletlenül, akkor egy kis lisztet adjatok még hozzá.

Folpackba csomagoljátok be a keksz alapanyagát és 30 percre tegyétek be a hűtőbe.

boldognar2.jpg

Majd vegyétek ki a hűtőből a tésztát és a legegyszerűbb, ha egy tepsi méretű sütőpapíron nyújtjátok ki kb. 0,5 cm vastagságúra az alapot. Így nem kell pakolgatni a kiszúrt formákat és nem fognak deformálódni sem.

A tésztából lisztezett kiszúróformával kiszúrjuk a tetszőleges formákat.

180 °C-ra vagy 3-as fokozatra melegítsük elő a sütőt és 10-15 perc alatt süssük meg a csillagokat. A 10. perc után figyeljétek a kekszeket. Ha barnulni kezd az aljuk, akkor vegyétek ki nyugodtan és hagyjátok kihűlni.

A hideg kekszeket tegyétek jól záródó sütis dobozba! Az első süteményünk már el is készült!

Tegyétek

További ötletekért és finomságokért tartsatok velem a következő oldalakon: https://www.facebook.com/boldogkukta1/ vagy https://www.instagram.com/boldogkukta1/ 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.