Ha egyszerű és finom fánkot szeretnétek készíteni fél órán belül, akkor ez lesz a tökéletes választás. Apró puha falatkák fahéjas porcukorral megszórva. Készítsetek mellé egy tartalmas palóclevest, és máris megvan a laktató ebéd.
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók kb. 30 darabhoz
Tálaláshoz fahéjas porcukor
- Egy keverőtálba szép sorjában beleöntjük a következőket: 25 dkg túrót, a 25 dkg lisztet, a 2 db tojást, a fél cs. sütőport, egy csipet sót, egy citrom héját belereszelünk és hozzáöntünk még egy pohár tejfölt.
- Alaposan összekeverjük a tésztát és bevizezett kézzel (nem ragad a tészta hozzá) kb. diónyi gombócokat formázunk.
- Bő olajban kisütjük a gombócokat néhány perc alatt aranybarnára sütjük.
- Kiszedjük egy papírtörlőre a fánkokat, kicsit hagyjuk hűlni ezeket, majd fahéjas porcukorral megszórva fogyaszthatjuk.
Forrás: http://boldogkukta.blogspot.hu/
Kapcsolódó cikkünk: Nincsen farsang "funk" nélkül