© 2020 Foodyny.
 

gyomberespuding

Számomra nem a bonyolult sütemények jelentik a karácsonyi asztal díszét, hanem az egyszerű, mutatós és finom sütemények. Ezért az alábbi sütemény kiváló példa arra, hogy kevés hozzávalóból, hogyan lehet csodálatos süteményt készíteni.

Hozzávalók:

  • 100 g finomliszt
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1/4 teáskanál szerecsendió
  • 50 g olvasztott vaj
  • 100 g cukor
  • 1 nagy tojás
  • 75 g méz
  • 10 g apró kockára vágott gyömbér
  • 125 ml tej

A száraz hozzávalókat (liszt, szódabikarbóna, őrölt fahéj, őrölt gyömbér, szerecsendió) összekeverjük egy tálban, majd egy másik tálban keverjük össze a cukrot, a tojást, a mézet, a tejet, a gyömbért és az olvasztott vajat.

Végül a tejes keveréket öntsük bele a lisztes keverékbe és keverjük csomómentesre. Egy hosszúkás formát, vagy őzgerinc formát béleljünk ki sütőpapírral és ebbe öntsük bele a folyékony tésztát.
180 fokon kb. 35 percig süssük, míg be nem barnul a teteje. Majd hagyjuk kihűlni és utána szeletelhető.

Forrás: http://boldogsagakonyhaban.blog.hu

Kapcsolódó cikkünk: Gyömbéres keksz

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.