Gyermekkorom egyik kedvenc süteménye, ami általában mindig ott várt, amikor nagymamámat meglátogattam. Most ezt az omlós és puha aprósüteményt készítettem el nektek, egy kicsit átalakítva, egy kicsit pikánsabban.
Hozzávalók:
A sütőport, csipet sót és a porcukrot összekeverjük a liszttel. Majd belemorzsoljuk a margarint, végül hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a vanília kivonatot és a tojássárgát. Kezdjük el kidolgozni a tésztát, amíg össze nem áll. Végül csomagoljuk folpackba és tegyük a hűtőbe pihenni min. 1 órára.
Miután eleget pihent a tészta, nyújtsuk ki kb. 3-4 mm vastagságúra és tetszés szerinti formákkal szaggassuk ki. A formákat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire és 180 fokon süssük őket 10-13 percig. Nagyon kell vigyázni, hogy ne süssük sokáig, barnulásig, mert akkor túl kemény lesz a tészta.
Amikor kihűlt egy-egy darabot ragasszunk össze a lekvárral, majd tegyük egy dobozba és hagyjuk legalább 1 napig puhulni.
Forrás: http://boldogsagakonyhaban.blog.hu
Kapcsolódó cikkünk: Így választják ki az ország tortáját