A hagyományos húsleves és az olasz tojásétel találkozása. Egy igazi hütte étel, de akár otthon is elkészíthető.
Az osztrák és bajor területeken népszerű levest olykor készítik vékonyra csíkozott, natúr palacsintával is, legalább is a német nyelvű receptek és leírások erről árulkodnak. Én azonban akárhol kóstoltam - általában osztrák sípályák hüttéiben - mindenhol az olaszok isteni tojásos lepénye került bele. Egy kiadós síelés után életmentő ez a leves, ami nem csak átmelegít, hanem jól is lakat, hiszen tulajdonképpen két fogást eszel egyszerre. :)
Hozzávalók a leveshez – 6 személynek
Hozzávalók a frittatahoz
Elkészítés
A csontot mosd meg, hogy ha vannak rajta kis szilánkok, ne kerüljenek a levesbe, majd tedd egy nagy fazékba, és öntsd fel vízzel (4-5 liter víz kell hozzá). Forrald fel, majd szedd le a tetejéről a habot. Ekkor mehetnek bele a megpucolt zöldségek, egy nagy adag só, 5-6 szem bors, 2 szem borókabogyó és a csokor petrezselyem. Kis lángon, félig lefedve főzd 4-5 órát. Ha elkészült, vedd ki belőle a zöldségeket, a csontokat, és szűrd át.
A velő mehet pirítósra, a zöldségeket és a csonton lévő húst pedig külön meg lehet enni, hiszen most csak a lére lesz szükségünk, amibe a frittata kerül.
Ezt így készítheted el: a tojásokat verd fel, ahogy a rántottához, sózd, borsozd, és szórd meg apróra vágott petrezselyemmel. Forrósíts fel egy serpenyőt egy kevés olajjal, majd öntsd bele a tojást. Közepes lángon süsd addig (kevergetés nélkül), míg már csak a közepén kocsonyás kicsit a tojás. Ekkor fedd le a serpenyőt egy lapostányérral, hirtelen mozdulattal, borítsd rá a tojást, majd csúsztasd vissza a serpenyőbe, és süsd ezt az oldalát is néhány percig. Az elkészült frittatat csíkozd fel, tedd tányérokba és merd rá a levest.
Jó étvágyat!
Forrás: http://varosikonyha.blog.hu/
Kapcsolódó cikkünk: Testet-lelket átmelegítő vegán édesburgonya-krémleves