A macaron héjakat a kedvenc természetes ételfestékemmel, matcha teaporral színeztem ilyen szép pasztell zöld színűre, kicsit kevesebbet használta belőle, mint általában. A töltelék ezúttal is curd alapú, főztem egy eléggé erőteljesen málna ízű krémet, amit aztán belekevertem egy szimpla fehércsokoládé ganache-ba.

A hétvégén úgy döntöttem, hogy macaron héjat fogok vele színezni, már csak az volt a kérdés, hogy milyen töltelék kerüljön a makikba.

Ennek a bonbonnak a pisztáciapasztának köszönhetően rendkívül intenzív pisztácia íze van. Az összes blogon szereplő tenger gyümölcsei bonbon közül ez lett a kedvencem. A díszítéshez matcha teaporral elkevert kakaóvajat használtam.

A jól bevált tojáslikőrös ganachet vaníliás macaron héjak közé töltöttem. Egyszerű, finom, igazi húsvéti finomság, ami nem mellékesen még alkoholos is. Ha ezzel kínáljátok a vendégeket garantálom, hogy a siker nem marad el.

Vannak véletlenek az életben. Nagy Hotel Impossible rajongó vagyok... az egyik részben Gatlinburg-ba jártak és a műsorvezető betévedt egy szeszfőzdébe, ahol megkóstolta a híres Tennessee "holdfényt", ami tulajdonképpen egyfajta whisky, csak valamiért mókásabb így nevezni.

Beruháztam, és vettem egy üveg Cointreau-t. Muszáj volt. Nagyon szeretem a csoki narancs kombinációt, a blogon van sok ilyen ízvilágú recept. Macaronban még nem próbáltam eddig, de új kedvenc született.

Nagyon szeretem az ilyen trópusi ízvilágú sütiket. Aki olvassa a blogomat, az tudhatja, hogy nagy maracuja rajongó vagyok, ha tehetném a maracuját is maracujával enném. Sajnos mifelénk eléggé ritkán lehet kapni friss maracuját, ezért leginkább fagyasztott pürével szoktam dolgozni, amit innen rendelek.

Volt otthon egy adag linzertésztám és egy kevés fagyasztott áfonyám még nyárról. Valahogy így kezdődött ennek a sütinek a története. Aztán persze jött még egy kis internetes kutakodás, ötletgyűjtés és végül két eddigi receptemet (sültszilva tart, citromtart) összegyúrva meg is született ez a sütemény.

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.