Egy finom keltészta illatánál nincs is semmi, ami jobban visszaadja a gyermekkor hangulatát. De ne higgyük, hogy csak a nagymamák kiváltsága a kakaós csiga...

Répatortának az egyszerűségében rejlik a titka, de éppen ezért nagyszerű, hiszen szinte a végtelenségig lehet variálni az ízeket és hozzávalókat.

Régóta szerettem volna kipróbálni házilag is a műzlik királyát, a granolát. Alapját a zabpehely képezim melyet rengeteg magféle és szárított gyümölcs egészít ki.

Itt a tél és lassan a síelés időszaka. Sokunknak a télisportok nemcsak a testmozgásról, hanem a gasztronómiáról is szólnak, erre jó példa a híres gőzgombóc, melyet legtöbbször a sípálya melletti melegedőben szoktunk lakomázni.

Vasárnap az IKEA-ban ebédeltünk a családdal, és az ottani kedvencemet kértem, mint mindig. Nem, ez nem a húsgolyó, hanem a lazac. :D De persze süti nélkül nem ebéd az ebéd, így joggal szemeztem ezzel a barna finomsággal.

Ezt a receptet Jamie Oliver blogját olvasgatva találtam, épp valami karamellás pite után kutatva. Az eredeti receptet kicsit átalakítottam, csokikrémet is tettem a tetejére és mogyoró helyett diót választottam.

Azt hiszem, senkinek sem kell bemutatnom a madártejet, ami könnyedssége miatt igazán találó nevet kapott magyarul. Angolul egyébként a floating island-azaz úszó szigetek-nevet kapta a francia eredetű édesség.

A florentin egy olasz desszertkülönlegesség, ami leginkább szeletelt mandulából vagy durvára vágott dióból és kandírozott citrushéjakból áll és étcsokoládéba mártják.