Igazi felüdülést jelent ez a gyümölcsös túrótorta a megszokott téli sütemények között, egy kissé visszahozza a nyár ízét, így érdemes kipróbálni, elkészíteni pedig borzasztóan egyszerű. A torta könnyedségét a krémes túró rétegek és málna összhangja, na meg a lágy piskóta adja.
Hozzávalók 25 szeletre:
Krémhez:
Elkészítés:
A piskótához felverem a tojásokat a cukorral és a vízzel nagy fokozaton, majd amikor már jó habos, alacsony fokozatúra állítom a gépet és óvatosan apránként beleszitálom a lisztet. 180 fokon, előmelegített légkeverésen 35 percig sütöm. Míg sül, elkészítem a pudingot a vaníliával és a cukorral, majd kihűítöm szobahőmérsékletűre. A túrót a citromhéjjal nagyjából krémesre pépesítem és a kihűlt pudinggal összekeverem.
A tortát 3 részre vágom, az alsó réteget megkenem a lekvárral, majd jöhet a túrókrém, piskóta, megint krém, ennek tetejét telepakolom málna szemekkel, majd az utólsó piskótalappal befedem és a maradék krémet elsimítom rajta. Pirított mandulaszeletekkel díszítem a torta szélét.
Forrás: http://suticakes.blog.hu/
Kapcsolódó cikkünk: Édes kirándulás - GHRAOUI Chocolate pazar üzlete az Andrássy úton