Ezt a receptet Jamie Oliver blogját olvasgatva találtam, épp valami karamellás pite után kutatva. Az eredeti receptet kicsit átalakítottam, csokikrémet is tettem a tetejére és mogyoró helyett diót választottam. Azoknak ajánlom, akik szeretnének ekészíteni valami gyors süteményt és nem mellesleg nagyon édesszájúak. 

csokistart1

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 4 dkg kakaaópor
  • 1 ek porcukor
  • 12 dkg vaj
  • 1 tojássárgája
  • plusz tejföl

Krémhez:

  • 30 dkg cukor
  • 3 ek méz
  • 5 dkg vaj
  • 300 ml tejszín

Csokimázhoz:

  • 5 ek kakaópor
  • 1 dl tej
  • 1 ek cukor
  • 10 dkg dió

Elkészítés:

A tésztával kezdem, mert majd pihentetni is kell. Tehát a lisztet, a kakaóporral és egy csipet sóval összekverem, hozzámorzsolom a hideg vajat, hozzáadom a tojást,amit 2 ek vízzel elkevertem, és ha nem áll össze még egy kis tejfölt is. Hűtőbe teszem 30 percre pihenni.

csokistart2

Addig elkészítem a krémeket. A cukrot és mézet felmelegítem és karamell színűre pirítom, akkor jó ha szép világosbarna és a cukor mind elolvadt, ezután leveszem a tűzről és hozzáadom a tejszínt és a vajat. Jól elkeverem és mehet vissza a tűzre, míg sűrű karamellszósz nem lesz belőle.

A csokiszószhoz összekeverem a hozzávalókat és közepes lángon sűrűsödésig keverem.

A diót egy száraz serpenyőben pár perc alatt megpirítom, és durvára összevágom.

A tésztát 2-3 mm vastagra nyújtom, egy 24 cm-es tűzálló piteformába helyezem és 180 fokon 15 percig sütöm.

Ha minden kihűlt elkezdem összeállítani a tartot. 

csokistart3

A karamellkrémet öntöm rá először a tésztára, majd jöhet a csokiszósz, és végül megszórom a dióval. Tálalás előtt érdemes behűteni.

Több csokiszósszal és málnával még különlegesebb és a kevésbé édesszájúak is megtalálják a számításaikat!

Forrás: http://suticakes.blog.hu/

Kapcsolódó cikkünk: 

 

hirdetés
hirdetés

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.