Az újévi fogadalmakért lehet lelkesedni és persze lehet őket utálni, de azt senki nem tagadhatja, hogy valaminek a kezdete (új hónap/ új év/ új munka/ új élethelyzet…) mindig alkalmat ad a változtatásra.

Mit érdemes tudni az egyes alapanyagokról? Milyen jótékony hatással vannak az egészségünkre?

A kenyérfélék tápláló és olcsó élelmiszerek, és igenis van helyük az egészséges táplálkozásban! Nem véletlenül létezik számos híres idézet és közmondás erről a nagyszerű táplálékról.

Amilyen könnyen lecsúszik egy falat szaftos steak, olyannyira nehéz megemészteni a tényt, hogy mekkora károkat okoz az a húsmennyiség, ami a tányérunkon landol. A Worldwatch Institute szerint elképesztő módon a világ üvegházgáz-kibocsátásának 51 %-áért (!) az állattenyésztés a felelős. Mindemellett, a húsipar vízigénye is iszonyú magas.

A Prezi sokszor előkerül sikersztoriként: magyar alapítók nemzetközileg elismerést szerzett ötlete; az ország egyik legmenőbb irodája; a munkahely, ahol nem számít, ha reggel késel; ja igen, és egyébként ingyen kaját kapsz, ha ott dolgozol. Nem is akármilyet!

Gombát szedni jó! Ha szeretsz kirándulni, és szereted a hasadat, előbb utóbb eszedbe fog jutni, milyen jó móka lenne a kirándulás végeztével saját szedésű gombából főzni a vacsorát.

Ha lenne olyan díjunk, amivel azt díjaznánk, hogy ki a legbüszkébb arra, hogy Fenntartható Vendéglátóhely lehet, biztos, hogy a Larus Étterem kapná az első díjat. Hogy egyáltalán mivel érdemelte ki a minősítést és miért fontos ez az étterem számára arról a legutóbbi partnertalálkozójukon beszélgettünk Losits Gáborral, a hely marketingesével és Várvizi Péter séffel.

Kíváncsisággal tele és üres gyomorral indulok az egyik legújabb Fenntartható Vendéglátóhely tagéttermünk, a Kálvin térhez közeli, Dió delicate:cantinefelfedezésére. Klaus Sommer, a Fertő-tó környékéről, Ausztriából származó, ám magyarul remekül beszélő tulajdonos kedvesen fogad, s rögtön az is kiderül, ő az üzletvezető, a szakács, és a felszolgáló is egyben.