Egy lüktető, a neonfényektől szikrázó világvárosban nagyon nehéz olyan közösségi tereket létrehozni, amelyek képesek az amúgy is extrém módon túlingerelt szemnek újat mutatni.

Február 9, péntek – A tragikus sorsú autóversenyző, Kesjár Csaba 56. születésnapja van ma.

A csontja, a húsa és a belső szervei is feketék ennek a különleges kakasfajtának, amelynek a neve: Ayam Cemani.

Sokan vannak – a Foodyny olvasói között is –, akik kora hajnali órákban pattannak ki az ágyból, hogy dolgozni menjenek.

Az ember annyi rosszat hall mostanában az élelmiszerek minőségéről, a húsokról, a virslikről, a disznótorosról. Elhatároztam hát, hogy – pestiesen szólva – felkérdezem a hentest, vajon ő jó szívvel elfogyasztaná-e azt az ételt, amit árul.

Elsőként azt tisztázzuk, hogy banánfa nem létezik. A banánfa valójában a Musa nemzetség tagja, amelynek tagjai örökzöld növények. A termése pedig nem gyümölcs, hanem bogyós termés.

Luke Thomas Észak-Walesben született 1993-ban, és már elég korán beszippantotta a konyha világa. Amint felérte a konyhapultot, már főzött otthon, és szenvedélyesen falta a szakirodalmat.

Herczeg Ágnes az ország egyik legelismertebb borszakértője, aki tizennyolc éves szakmai tapasztalattal rendelkezik. Hallgatóiról, az ágazat helyzetéről és a végzett szakemberek piaci elhelyezkedési lehetőségeiről beszélgettünk.

Végre valami új az unalmas csokipiacon: megérkezett a rózsaszín csoki.

Közkedvelt, ismert, elismert. A brassói aprópecsenyének számtalan elkészítési módja van, ami annak köszönhető, hogy elég régóta készítik. A származási helyét a neve elárulja. Vagy mégsem?