© 2018 Foodyny.

November utolsó vasárnapján délutánba nyúló villásreggelire várják a pezsgő, pontosabban a champagne rajongóit a Hold utcai Belvárosi Piacra.

A VinCe Champagne a Holdon rendezvény célja, hogy az ünnepi szezon elején vendégül lássa mindazokat, akik reggel kilenctől már szívesen csatlakoznak egy bohém bulihoz.

A töltött poharak mellé osztriga, kaviár, de akár marhasültes vagy langusztás smørrebrødok, Bresse-i csirke, korhely hallé, garnélás pelmenyi, fűszeres csiga, káposztás tokhal, vagy kacsakolbász is rendelhető. A Stand25 Bisztró erre az alkalomra kétszemélyes reggeli ajánlattal is készül, és a gasztro-lista ennél jóval bővebb, tizenkét étterem várja a látogatókat.

Erre az alkalomra érkezik a balatonszemesi Kistücsök és az Arany Kaviár.

Nyitva lesznek a piac legnépszerűbb helyei, köztük a Michelin-csillagos Széll Tamáshoz és Szulló Szabinához köthető, már említett Stand25 Bisztró, az egyik legvagányabb séf, Bíró Lajos mindkét üzlete; A Séf utcája és a Buja Disznó-k, Lakatos Márk Lakatos Műhelye, még Szabó Győzővel is koccinthatunk a Steamboo-ban!

Az orosz fine diningot és a népi konyhát egyaránt jól ismerő Nyíri Szása ismét lenyűgöző fogásokkal készül a Moszkva Téren, és a Haxen Market, a Vörös Homár, a Kandalló Market, a Gusto Delicate Budapest, valamint az újonnan nyíló Société.demo is különlegeset alkot erre az alkalomra.

Az éttermek egy-egy champagne-házat is képviselnek, és készülő fogásaikat is ezek a pezsgők inspirálják. A földszinti közösségi piac helyén Champagne-korzó várja a látogatókat, ez a sétáló kóstoló helyszíne, ahol a champagne-standok kínálatából válogathatunk.

 

ZsÉ

Címkék :

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.