© 2018 Foodyny.

A világon a legtöbb nemzet különleges és spirituális pillanatnak éli meg az évfordulót, és ehhez illően olyan nem mindennapi fogásokat szolgálnak fel, amelyek szerencsét hoznak a jövő évre. Nálunk ez tipikusan a lencseevés, aki január elsején fogyaszt belőle, az gazdagságra számíthat. De mi van a világ többi országában? A Foodyny egy gyors körképpel szeretné bemutatni, milyen különleges szokások fűződnek a szilveszterhez:

Hollandiában a kerekre esküsznek, úgy gondolják, az hoz szerencsét. Ezért többféle kerek alakú fánkot készítenek szilveszterkor.

A görögök a kenyér tésztájába tesznek apró pénzérmét (persze nem nyelik le).

A spanyolok pedig a tizenkét szem szőlőt fogyasztanak újév hajnalán. Ha a szőlő édes, akkor mind a tizenkét elkövetkezendő hónapjuk szerencsés lesz, ha savanykás, rossz idők jönnek.

Ázsiában hosszúra nyújtott tésztát készítenek, ez a hosszú élet szimbóluma. Igyekeznek a több méter hosszú szálakat egyben tartva beszívni a szájukba, ha ez sikerül, akkor akár az aggkort is megélhetik.

Tirolban a férfiak szilveszter éjelén félmeztelenre vetkőznek, és úgy ráznak meg egy almafát. Ez egyébként inkább a férfiasságról szól, semmint a szerencséről, bár, ha egész évben forró a szerelem, nagy baj, ugye nem lehet...

 ZsÉ

Kapcsolódó cikkünk: Programajánló szilveszterre

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.