© 2022 Foodyny.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) vizsgálatát követően a Sauska Pincészet visszavonja a forgalomból villányi borászatának néhány termékét – derül ki a cég közleményéből.

„Kedves Vásárlóink, Partnereink, Barátaink!
A NÉBIH villányi borászatunkban egy rutinvizsgálat során a fogyasztói azonosítók pontatlanságára vonatkozó, engedélyezés-technikai jellegű problémát tárt fel bizonyos palackos tételekre vonatkozóan, melyeket átmenetileg vissza kell vonnunk a kereskedelmi forgalomból.
Az érintett villányi tételek visszavonásáról partnereinket haladéktalanul értesítettük, akik megtették a szükséges lépéseket.
A NÉBIH jegyzőkönyve alapján a villányi borászatot érintő visszahívás engedélyezés-technikai jellegű, az érintett borok fogyaszthatóságával, beltartalmi valamint élvezeti értékével semmilyen módon nem áll összefüggésben.


Borászatunk folyamatosan együttműködik a hatósággal, hogy a probléma részleteit feltárjuk, és mielőbb megnyugtatóan lezárulhasson a folyamat; továbbá átfogó belső vizsgálatot is elrendeltünk azért, hogy a jövőben ilyen hiba ne ismétlődhessen meg.
Mindannyian azon dolgozunk, hogy az ellenőrzés után az érintett tételek mihamarabb visszakerülhessenek a boltokba és a borkedvelők asztalára.
A Hatóság egyidejű vizsgálata a tokaji tételekre is kiterjedt, ott mindent rendben talált. Tokaji boraink és pezsgőink, valamint a rendben lévő villányi tételeink változatlanul elérhetőek.
A Sauska Pincészet hitvallásának megfelelően azt tartjuk etikusnak, ha minden minket érintő hírről első kézből tőlünk értesültök.”

 Kapcsolódó cikkjeink: Foodyny - Minden ami bor

ZsÉ

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.