Aki finom kakaóport szeretne, az holland kakaóport választ. De mitől eredeti a holland, és miért a holland az eredeti? Nyilvánvalóan nem attól, hogy a tulipánföldek között kis fapapucsban nevelik a kakaófákat.
A helyes választ a feldolgozási folyamat rejti, hiszen az eredeti holland gyártási eljárás lényege, hogy a feldolgozás alatt lúgos kezelésnek vetik alá a héjától elválasztott és megtört kakaóbabot, ami közömbösíti a savasságát. Ennek köszönhetően nyeri el a kakaó sötétbarna színét, lágy, pozitív értelemben vett fás, földes ízvilágát.
Arra, hogy sütésen kívül mire használható még a jó minőségű kakaópor, a Tutti tippjei a következők:
A teljes cikk elolvasható IDE KATTINTVA
Kapcsolódó cikkünk: Nagy kakaóteszt: készülj fel a hideg időkre a legfinomabb kakaóporral!