© 2022 Foodyny.

Az USA-ban komoly hagyománya van a gyorsevésnek, sőt mondhatjuk, hogy már-már profi sportágnak tekintik. Ennek az extrém életformának saját – több ezer tagot számláló – egyesülete van, rendszeresen szerveznek versenyeket és találkozókat.

Az egyik legnagyobb név a „szakmában” Joey Chestnut, aki évek óta sorra nyeri a versenyeket. Ötször volt bajnok egymás után idén, (evett már időre hot dogot, hamburgert, pizzát, halat… mindent) és most december 3-án is rajthoz állt Indianapolisban, hogy gyarapítsa győzelmeinek számát. Ezen a versenyen garnélák tömkelegét kellett a gyomrába tömnie a lehető legrövidebb idő alatt, és nyert. Megint.

Joey Chestnut 

 A fiatalember elképesztő mennyiséget, 4,7 kiló rákot diktált magába mindössze nyolc perc alatt. A versenyek orvosi felügyelet mellett zajlanak, mert ilyen durva mennyiség hirtelen befalása akár halálhoz is vezethet, ha kiszakad a gyomorfal. Joey azonban eddig mindig épen megúszta a habzsolást. A dokik szerint azért, mert el tudja engedni az izmait, így képes mesterségesen kitágítani a gyomorfalát is. Érdekes egyébként, hogy erre az izomlazító technikára csak azok képesek, akik rendszeresen sportolnak, jellemzően futnak. Talán nem is véletlen, hogy a zabálóvesrsenyeket általában átlagos vagy atletikus testalkatú emberek nyerik, nem a ducik.

A történetünk szempontjából irreleváns, de azért elmondjuk, hogy Joey nemcsak nagyétkű, hanem rendkívül romantikus fiú is, a barátnője kezét például az egyik kajaverseny előtti percekben kérte meg. A lány igent mondott. A lánykérésről készült fotót és videót lapozás után látod.

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.