A múlt csütörtöki Kávés Szakma Legjobbjai díjátadó gálán négy kategóriában – kávé, kávézó, barista, kávépörkölő – hirdettek eredményt, A Paksi Kávé a „Top 10 kávézó” kategóriában az előkelő 2. helyezést érte el. Az új kávékultúra meghonosítására készülő paksi Umami Coffe Roasteryt pedig az a megtiszteltetés érte, hogy mindhárom kategóriában bekerült a legjobbak közé, amiben indult.
Mózsa Ferenc, a kávézóalapítója elmondása szerint A Paksi Kávénak egy év alatt sikerült új irányt mutatnia a kávék terén a környékbelieknek. Olyan kávékultúrát szeretnének meghonosítani, ami nem jellemző az országban.
- Nagyon jó közösségformáló ereje lett a kávézónak, ahol baráti hangban tudunk beszélni a vendégekkel, gyakran be is kapcsolódnak a kávéitalok készítésébe. Ingyenes worksopohokat szervezünk, ahol bevezetjük az érdeklődőket a kávézás rejtelmeibe – mesélte Mózsa Ferenc.
Bal oldalon Mózsa Ferenc A paksi kávé alapítója, jobbra Speiser Gábor a kávézó társtulajdonosa
Speiser Gábor, a kávézó társtulajdonosa azt emelte ki, hogy sikereiknek a kemény munka a titka. Tudatosan építkeznek, és brandet szeretnének kialakítani.
- Nem vagyunk megalkuvók, a baristánk választja ki, hogy milyen kávé kerüljön a vendégek asztalára. Nálunk prémium kategóriás termékeket kóstolhatnak a kávét kedvelő emberek, és bár minden cégnek az alapja, hogy profitot kell termelni, ehhez előbb minőséget kell produkálni – magyarázta Speiser Gábor, sikeres startupper.
ZsÉ
Kapcsolódó cikkünk: Bivalyerős kávés csokit valakinek?