A tojáspucolás utálatos konyhai feladat. Mindenki számára ismerős, hogy hosszú percek kínlódásának eredményeképpen nemcsak a tojáshéj marad a kezünkben, hanem a fehérje fele is. A maradék pedig egy amorf képződmény lesz, amelyet képtelenség gusztusosan tálalni. Az internet azonban erre is megoldást kínál: a legnagyobb videómegosztó oldalon számos trükköt, praktikát elleshetünk a tojáshéj profi eltávolításáról. Ezek közül mutatunk be néhányat.

1. Fél pohár víz, és viszlát tojáshéj!
Az egyik döbbenetesen hatékony megoldás, hogy hideg vízzel félig engedünk egy poharat, beleejtjük a tojást, majd a pohár száját tenyérrel leszorítjuk. Rázzuk össze alaposan, mintha koktélt készítenénk! Néhány másodperc után szabályosan leválik a tojásról a héja.

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.