© 2022 Foodyny.

Többet eszünk, mint kellene, ez nem kérdés. Sajnos a XXI. századi ember megállás nélkül nassol. Falatozunk ha vendégségbe megyünk, eszünk, ha vendégek jönnek, tömjük a hasunkat a tévé előtt, a kezünkben a jegy sem fér el, annyi popcornt és nachost viszünk magunkkal, ha moziba megyünk. Az evés szertartás, stresszoldás, jutalmazás, örömforrás – és közben önmagunk büntetése is.

Rengeteg extra kalóriát viszünk be a szervezetünkbe, de eddig azt sem tudtuk pontosan, hogy mennyit. A megdöbbentő választ egy holland cégtől kaptuk meg: A Kallo nevű élelmiszergyártó felmérése szerint egy átlagos nő nagyjából százezer felesleges kalóriát visz be egy év alatt. Ez hozzávetőleg ötven napnyi kalóriaszükséglet, vagyis másfél hónapnyi plusz kaja. Döbbenet!

A kutatásba beszállt az angol The Sun napilap is, amelynek eredményei azt mutatják, hogy egy átlagos, irodában dolgozó nő egy évben 135 darab kekszet, 90 szelet süteményt, 90 tábla csokit és 45 fánkot töm magába 12 hónap alatt.

A felmérések azt mutatják, hogy a hétköznapokon általában délelőtt 10.30 és délután 15.30 között tömjük magunkat, a hétvégéken viszont jobban odafigyelünk az étkezésünkre.

ZsÉ 

Forrás: wellnesscafe

Kapcsolódó cikkünk: Fontos, hogy mennyi a bevitt kalória

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.