Erre aztán tényleg senki sem gondolt: egy kaliforniai pék vegyítette a francia és a japán konyhát, létrehozva egy olyan ételt, amelyről első ránézésre nehéz mit mondani... A neve crossushi, a vajas croissant és a sushi törvénytelen gyermeke.
A hírek szerint a Los Angeles-i Mr. Holmes Bake House-ban, egy menő pékségben készítették el először, és olyan sikere lett, hogy egyre több helyen lehet kapni.
A cali croissant-nak is becézett ételt leggyakrabban lazaccal, algával, wasabival és gyömbérrel töltik, a tetejére pedig szezámmagot sütnek. A kisült pékárut ugyanúgy szójaszószba mártják, mint a sima sushit, ebédre és vacsorára fogyasztják. A szakértők szerint nem kell sokat várni rá, hogy Európában is feltűnjön ez a furcsaság. Ha ideér, a Foodyny csapata biztosan megkóstolja.
Forrás: nlcafe
Zsé
Kapcsolódó cikkünk: Hevesi Kriszta a konyhában is merészen újít