© 2018 Foodyny.

Mindenkinek, aki szereti a…

„(..)…kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, a hosszú csokoládét, a rövid csokoládét, a gömbölyű csokoládét, a lapos csokoládét, a tömör csokoládét, a lyukas csokoládét, a megkezdett csokoládét, az édes csokoládét, a keserű csokoládét, a csöves csokoládét, a mogyorós csokoládét, a tejcsokoládét, a tavalyi csokoládét, az idei csokoládét és minden olyan csokoládét, amit csak készítenek a világon.”- Gombóc Arthur

blikk9

Trikolór csokiszelet jó választ lehet

Egyszóval, összegyűjtöttünk 5 csokoládés receptet az adventi édes napokra! Biztosan felvidítanak!

Gőzölt csokoládéhab forró szederrel

blikk9b

Hozzávalók 4 személyre:

  • 10 dkg étcsokoládé (min. 60%-os)
  • 4 tojás
  • 2 ek. porcukor
  • 1 kk. rumaroma
  • friss menta a díszítéshez

A forró szederhez:

  • 15 dkg fekete szeder
  • 2 ek. barna cukor
  • 1 csipet őrölt fahéj

Elkészítés:

1. A csokoládét fém tálkába tördeljük és forró vízgőzfürdő fölött felolvasztjuk. A szedret megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük.

2. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, vízgőzfürdőre tesszük, újból kemény habbá verjük, végül belekeverjük a tojások sárgáját, az olvasztott étcsokoládét, a rumaromát, és még melegen kelyhekbe szedjük.

3. Közben a forró szederhez a barna cukrot megkaramellizáljuk, rászórjuk a szedret, megszórjuk a fahéjjal, összeforgatjuk, és a csokoládéhabra szedjük. Friss mentával díszítve azonnal kínáljuk.

A további 4 tuti nyalánkságrecept elolvasható IDE KATTINTVA

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.