© 2018 Foodyny.

A visszaszámlálás a végéhez közeledik, hamarosan felgyúlnak az ünnepi fények, mi pedig leülünk a megterített asztal mellé, hogy elfogyasszuk szeretteink körében a karácsonyi vacsorát. De mi kerüljön az asztalra? A legfontosabb kiegészítőket gyűjtöttük egy csokorba.

unnepi asztal dekoracio3

1. Asztaldísz
A gazdagon megterített asztal középpontjába helyezzünk olyan dekorációs elemet, amelyre minden figyelem rászegeződhet. A fókuszpontban csodásan mutathat egy adventi koszorú vagy egy, a természetből vett fatörzs, amelyet téli termésekkel, apró bogyókkal tudunk díszíteni.

2. Ültetőkártya
A legjobban akkor járunk, ha magunk határozzuk meg, hogy vendégeink hova üljenek, így akár a kínos feszültségeket, vagy pikírt megjegyzéseket is elkerülhetjük. Készítsünk jó minőségű kartonokból kis ültetőkártyákat, írjuk rá gyöngybetűkkel vendégeink nevét, és helyezzük a tányérok mögé.

3. Ünnepi étkészlet
Nem kell feltétlenül a legdrágább kerámiákban gondolkodnunk, fontos azonban, hogy a hétköznapoktól eltérő tányérokból fogyasszuk el ínycsiklandó vacsoránkat. Egy arany- vagy ezüstszínű étkészlet azonnal meg tudja adni az ünnep emelkedett hangulatát.

4. Szalvétagyűrű
Az ünnepekkor szekrényből elővett és gondosan élére vasalt textilszalvétát akár egy girlandból készített szalvétagyűrűvel is összefoghatjuk, de a tányérokhoz illő fémes hatású darabokat is beszerezhetünk akár az utolsó pillanatban is.

unnepi asztal dekoracio1

Az ünnepi asztal elkészítésekor mindenképpen tartsuk szem előtt a harmóniát. Dekorációnk illő legyen az ünnephez, otthonunkhoz és személyiségünkhöz is.

ESZTER

Kapcsolódó cikkünk: 

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.