toltott edesburgonya

Egyes felmérések szerint évente egy átlagos fogyasztó 40 kilogramm ételt dob a kukába. Nem, nem háztartásonként, hanem fejenként. Döbbenetes szám, ugye? Mindannyian tehetünk az élelmiszer-pazarlás ellen. Például úgy, hogy egy-egy megmaradt adag ételt nem dobunk ki, hanem lefagyasztjuk. Vagy isteni ételt készítünk belőle.

A maradék csilis bab felhasználásának legegyszerűbb módja, ha egyszerűen bevágjuk az aprítóba, pürésítjük, és pástétomot készítünk belőle, amelyet aztán kenyérre kenhetünk. Ha ennél többre vágyunk, készítsünk töltött burgonyát, méghozzá édesburgonyából! Ezzel a módszerrel ráadásul egy adag megmaradt chilis babból négy adag teljes értékű főételt készíthetünk.

Nincs más dolgunk, mint hogy kettévágjuk a batátát, kikaparjunk a belsejéből egy nagyobb részt, majd kanállal beleadagoljuk a chilis babot. A tetejére tegyünk egy kis tejfölt, reszeljünk rá bőven sajtot – lehetőség szerint cheddart, de más sajttal is finom -, majd sorakoztassuk egy kis tepsibe.
Sütőben 180 fokon nagyjából 20 percig kell sütni, ennyi idő, amíg az édesburgonya tökéletesen megpuhul. Mielőtt kivesszük, érdemes tűpróbát végeznünk, ugyanis a kevésbé friss batátát tovább kell sütni.

Jó étvágyat!

ESZTER

Kapcsolódó cikkünk: 

 

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.