© 2018 Foodyny.

Börtönbe zárva étkezni büntetés, de akad, aki fizetni is hajlandó érte.

börtön2

Olaszország egyik legjobban őrzött börtönében luxuséttermet hoztak létre. A börtönétterem a Pisa mellett található Volterra városában üzemel. A kápolnából kialakított étkezőben csak rabok dolgoznak szigorú felügyelet alatt, sőt, még a konyhán is a bentlakókból összeállított szakácscsapat dolgozik.A vendégeknek nem egyszerű bejutni, de a hely különlegessége miatt sokan képesek végigcsinálni a procedúrát.

börötn1

Az effajta börtönmunka nemcsak nevelő hatású, hanem az elítéltek beilleszkedését is segíti a társadalomba a szabadulásuk után, mivel a vendéglátásban szerzett tapasztalattal könnyebben találnak munkát.

Bármilyen furán hangzik, az ilyen dutyidili nem egyedülálló vállalkozás, találhatunk hasonlót Angliában, Olaszországban, Japánban és még több országban. Léteznekelítéltek nélküli börtönéttermek is, ezek már nem az eredeti funkcióról szólnak, csakis az extrém környezetről. Az ilyen helyeken akár zárkában is ehetünk, végignézhetünk egy börtönlázadást és kipróbálhatjuk, milyen, ha bilincsbe vernek minket.

börtön3

A rács mögötti tapasztalatokat és az ott felszolgált ételeket alaposan meg kell fizetni, de az élmény lebilincselő. 

AirChef

Kapcsolódó cikkünk: 

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.