Cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a Penne tészta találóan tollhegyről kapta a nevét. Nem áll azonban meg ennél a fajtánál a beszédes elnevezések sora, lássuk, még miről nevezték el az olaszok legnépszerűbb tésztáikat!

A tenger kincse – Conchiglie
Létezik apróbb és óriás változata, formája révén pedig valamennyi típusú szósszal remek párost alkot. Nevét a kagylóról kapta, Olaszország földrajzi elhelyezkedését tekintve ezen nincs is mit csodálkozni.

zitaconchiglie

De hát ez egy masni! – Farfalle
Biztosak vagyunk benne, hogy nagyon sokan hívják nemes egyszerűséggel „masnitésztának” a Farfallét, pedig nem masniról, sőt még csak nem is egy szépen megkötött csokornyakkendőről kapta a nevét. A megoldás a pillangó, ugye, hogy ennek ismeretében már mindenki belelát egy helyes ki repkedő lepkét?

zitafarfalle

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.