© 2018 Foodyny.

Egy friss elemzés tanúsága szerint nem rossz üzlet séfnek állni: tonnányi dollárt termelnek a felkapott éttermek, a sztárszakácsok tévéműsorai és promóciós rendezvényei. Persze rengeteget kell dolgozni ahhoz, hogy valaki a világ leggazdagabb séfjei közé kerüljön, mert ebben a szakmában kizárólag az elért eredmények számítanak. Nincs mellébeszélés, nincs protekció. Ha különleges ételt állítasz elő, és nap mint nap képes vagy megújulni, előbb-utóbb megérkezik a várt siker és a pénzeső.

Íme a világ öt leggazdagabb szakácsa, akiknek nem kell azon aggódniuk, hogy mi lesz, ha már nem bírja el a karjuk a serpenyőt.

5. Emeril Lagasse
Az amerikai séf tinédzserként tehetséges zenész volt, egy igen komoly egyetemi ösztöndíjat dobott a kukába azért, hogy a vendéglátóiparban vesse meg a lábát. Az elmúlt évtizedekben több ezer főzőműsort forgatott a Food Network számára, és több mint egy tucat éttermet nyitott. Ennek fényében a döntése jónak bizonyult, Emeril eddigi pályája során 70 millió dollárnyi, vagyis 18,2 milliárd forintnyi vagyonra tett szert.

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.