Hol tudtak elhelyezkedni?
- Annak ellenére, hogy én otthon pénzügyi és számviteli területen tevékenykedtem, a párom pedig ügyfélszolgálatos volt, itt mindketten a vendéglátásban kezdtünk dolgozni. Erika pincérnőként és éttermi séfként is megállta a helyét, én pedig pincérként, szállodai bankettcsoportfőnökként, majd étteremmenedzserként dolgoztam.
Akkor mondhatni, jól ment a soruk. Miért döntöttek mégis úgy, hogy valami merőben újba vágják a fejszéjüket?
- Egyszerűen elkezdett motoszkálni a fejünkben a saját üzlet ötlete. Először kávézót szerettünk volna nyitni, mindaddig, amíg rá nem jöttünk, hogy a magas bérek és a bérleti díjak felemésztenék a tartalékainkat viszonylag rövid időn belül. Egyik este egy helyi brazilok által üzemeltetett trucknál vacsoráztunk, és akkor azt mondtam, hogy igen, én ezt szeretném, csak magyar ételekkel. Fél év tervezés, és szervezés következett, majd 2015 októberében megnyitottuk a Rare Flower Hungarian Food Truckot.
Az ausztrál jogi környezet mennyiben nehezítette meg a vállalkozás elindítását?
- Mivel ez az első vállalkozásunk, a helyi bürokráciát a magyarral nem tudom összehasonlítani. Ami nehézséget okozott, hogy meg tudjunk felelni minden helyi önkormányzat elvárásának. A probléma az volt, hogy több helyen is szerettünk volna parkolni a kocsinkkal, hogy minél szélesebb körben tudjuk népszerűsíteni az ételeinket, viszont a helyi önkormányzatok szabályozása és követelményrendszere merőben eltért egymástól. Volt olyan, ahol három mosogatót szerettek volna a kocsinkba, máshol pedig már négyet különböző méretekben, ahhoz hogy megkapjuk az árusítási engedélyt.