Egyre fokozódó ellentét látszik kibontakozni a húsevők és a vegetáriánusok között, és abban, hogy kinek van igaza, nem lehet felelős döntést hozni. Egyszerűbb az ízlésre bízni a dolgot, a húsevőknek el kell fogadniuk, hogy vannak, akik nem haszonállatok húsából szerzik be a napi fehérjeforrásukat. A Foodyny abban segít tájékozódni, hogy milyen ételekkel lehet hús nélkül is megfelelő minőségű és mennyiségű tápanyagokat bevinni a szervezetbe.
Tofu
Az altatott szójatej túrója a kínai konyha alapvető élelmiszere. Igen magas a fehérjetartalma, ezért kiválóan alkalmas húshelyettesítőnek. Az alap tofu íztelen és szagtalan, könnyen átveszi a fűszernövények ízét, ezért kifejezetten alkalmas sós vagy édes élelmiszerek elkészítéséhez is. Lehet sütni, párolni, főzni, de levesbetétnek is kiváló.