© 2018 Foodyny.

Minden, magára valamit is adó profi konyhában vannak írott és íratlan szabályok, melyeket muszáj betartani. Ellenkező esetben egy szempillantás alatt az ajtón kívül találja magát a rendszegő.

Paul Sorgule több évtizedes konyhai tapasztalattal a háta mögött most megírta a konyha alapvető szabályait tartalmazó ajánlását, amelyet tényleg érdemes minden konyhai dolgozónak megfogadnia.

1. Hagyd az öltözőben a telefonodat!
Egy konyhai alkalmazottnak aligha van ideje a Facebookon szörfözni, levelekre válaszolni. Nem lesz semmi bajod attól, ha egy pár órára kizárod magad az internet világából és a jelenre koncentrálsz.

2. A politikai nézeteidet otthon terjeszd!
A konyhában csapatban dolgozunk, semmi szükség arra, hogy ellentétek, veszekedések legyenek munka közben a politikai meggyőződéseink miatt.

3. A csapat az első
Mindenki egyért, egy mindenkiért! A konyhában csapatjátékosok vagyunk, dolgozzunk össze!

FOTÓ: Russell Yip, The Chronicle

4. Légy jelen!
Figyelj, reagálj, a játék részese vagy. Ne keress kifogásokat, ha dolgod van!

5. Tisztaság
A konyhának mindig, minden körülmények között tisztának kell lennie. Ha piszkot látsz, azonnal takarítsd össze, mindegy, hogy nem te csináltad. Utánad is meg fogja csinálni valaki.

6. Egymás tisztelete
A munkatársaidat úgy tiszteld, mint az általatok készített ételt. Mindannyiunkra, vagyis minden összetevőre szükség van a sikerhez.

FOTÓ:chocolatecordillera.com

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.