A technológia fejlődésének számtalan előnye van: például nem kell alkalmazottat fizetnie a gyorsétterem tulajának, nem kell a nagy melegben egy sütő mellett állnia a konyhásnak, és nem lesz zsírszagú a ruhája sem annak, akinek eddig ez volt a munkája. Az előnyök mellett azonban hátrányai is vannak: személytelenné válik a konyha, amitől valószínűleg a vendégrész sem lesz már olyan nyüzsgő találkahely, mint amilyennek megszoktuk. A jelek szerint azonban ez senkit sem zavar, főleg a Miso Robotics nevű, robotokat gyártó céget nem, amely nemrég dobta piacra a hamburgerhús-sütő gépeit. A robot fáradhatatlanul áll a forró sütő előtt, és ügyesen forgatja a húsokat, amelyeket végül a zsemlére, bucira helyez. De honnan tudja, hogy kész van-e a hús,és hogy a megfelelő pékárura tette?

A válasz sokkoló: látja, és meg tudja különböztetni egymástól az egyes elemeket, a nyers húst a sülttől és még sorolhatnánk. A robotba kamera van szerelve, a programja pedig képes azonosítani a nyers húst, a sültet, a sajtburgerbe valókat és a csirkehúst is. Szóval, ha beprogramoznak neki egy sajtburgert, azt gond nélkül megsüti és össze is tudja állítani. A robot "szeme" ezt látja: 

Félelmetes, nem?

ZsÉ

Kapcsolódó cikkünk: Önműködő konyha? Nem lehetetlen!

 

hirdetés
hirdetés

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.